معرفی کتاب از حال بد به حال خوب
نویسنده در این کتاب با تاکید بر جملهی «خوب، دشمن عالی است»، به مخاطبان این نکته را یادآوری میکند که چرا تلاش نکنیم که از خوب به عالی برسیم؟ او با طرح این سوال که «آن دسته که خوب بودهاند ولی عالی نبودهاند، چگونه میتوانند به مرحلهی عالیبودن و تثبیت وضعیتشان اقدام کنند؟» سبب شکلگیری یک تیم تحقیق بیستویکنفری شد. این تیم به مدت پنج سال فرایند تحقیقی خود را دنبال کردند تا دریابند چگونه شرکتهایی از موقعیت خوب به عالی رسیدهاند.
شاید فکر کنید که این کتاب صرفا یک کتاب مدیریتی و مناسب برای صاحبان کسبوکار است؛ اما این کتاب راز رسیدن به عالیترین جایگاه انسانی و تفکر خلاق را به شما میآموزد. این کتاب به شما یاد میدهد در هر موقعیتی که قرار دارید، میتوانید با وسعت بخشیدن نگرش خود، به جایگاهی والاتر دست یابید.کتاب «از خوب به عالی» پرفروشترین کتابِ بخش مالی و تجاری آمازون است که در سال ۲۰۰۶ برندهی جایزهی کتاب Audie در بخش کتابهای تجاری/آموزشی شد؛ این جایزه هر سال به برترین کتابهای صوتی اهدا میشود.
نویسنده نه تنها خوب بودن را امری مثبت نمی داند؛ بلکه آن را خطرآفرین قلمداد میکند. او معتقد است خوببودن مانع از عالیبودن افراد و کسبوکارها میشود و آن را سد راه تعالی میداند. قانعشدن به خوببودن به این دلیل که آسانتر از عالیبودن است، تهدید بزرگی برای استفادهی خلاقانه از فرصتهای پیش رو و رسیدن به سطح عالی است.
کتاب او بر مفهوم بسیار مهمی بنا نهاده شده و آن «انضباط» (Discipline) است.
جیم کالینز دربارهی سه نوع نظم سخن میگوید:
• افراد منضبط
• تفکر منضبط
• عملکرد منظم
اینها درکنارهم میتوانند چرخهی رشد را برای شرکتها فراهم کنند. فهرست کارهایی که باید انجام بدهیم و مهمتر از آن تهیهی فهرستی از کارهایی که نباید انجام دهیم، تأکیدی بر اهمیت فراوان رعایت انضباط در سیستم کاری است.
کتاب «از خوب بهعالی» پاسخی روشن به این پرسش ها است:
در این کتاب، جیم کالینز دربارهی الزامات موفقیت صحبت کرده است. از دیدگاه او، رهبری خطرپذیر یکی از عناصر مهم موفقیت هر کسبوکار است. رهبرانی که صاحب کسبوکارهای عالی هستند، حاضر به خطرکردن هستند. قرارگرفتن افراد مناسب در جایگاه درستشان نیز یکی دیگر از عوامل اصلی موفقیت بهحساب میآید. روبهروشدن با حقایق، عنصر دیگری است که جیم کالینز آن را عنصر مهم موفقیت میداند. پذیرش حقایق موجود میتواند به انسان در پیشبرد هدفهای بعدیاش کمک کند. فرارکردن از مشکلات راهحل مناسبی نیست؛ بلکه ناچاریم با مشکلات روبهرو شویم و آنها را بپذیریم؛ سپس، راهحلی برایشان پیدا کنیم.
برای دریافت کتاب روی عکس کلیک کنید